The Blue Screen of Death
|
Black Hawk |
Přidané 10.11.2009
|
Čtenář
Příspěvek: 30
Založený: 26.07.2009
|
Ahojte..vygooglil jsem si, ze tento problem postihuje mnohe uzivatele windows vista...a proto se ptam, jestli o nem nevite vic pls... jmenuje se to "The Blue Screen of Death" a docela zakerne z niceho nic se objevi modra obrazovka s texty takovyho smyslu, ze jen microsoft to mohl vymyslet prosim o pomoc...kdyz hraju a mluvim s nekym a v konverzaci nas prerusi tahle NEPRIJEMNOST, docela me to dokaze nastvat
davam sem odkazy na screeny tedle lamkoviny
http://jmobley123...death1.jpg
http://dustyhawk....ews1_1.jpg
je nejspis spusty a spousty verzi teto ssystemove hlasky.
Predem diky za pripadne info popr. reseni problemu!! |
|
|
|
Santa |
Přidané 10.11.2009
|
Vzorový spamer
Příspěvek: 660
Založený: 30.04.2009
|
Tomu se nevyhneš. Česky takzvaná "Modrá smrt". U Visty normální věc po nějaké čase, způsobeno je to přetížením procesoru a systému..
Administrátor Massive publicu
Áve já
|
|
|
|
Tox |
Přidané 10.11.2009
|
Věrný spisovatel
Příspěvek: 461
Založený: 11.04.2009
|
Mám Visty už rok a ještě se mi to nestalo asi máš slabý procesor
------------------------
I .tØx' má své dny
HC Plzeň 1929 foreωer » Rap Lover » Girl Lover
[img]http://i34.tinypic.com/21ctmbr.gif[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
Flammy |
Přidané 10.11.2009
|
Aktivní čtenář
Příspěvek: 236
Založený: 25.05.2009
|
Souhlasím přesně stím co napsal Santa, říká se tomu ''Modrá smrt'', měl jsem Vistu a nikdy mi to nenaskočilo jelikož jsem o pc dobře pečoval, u XP se mi to stalo, vyřešil jsem to ''Formátem pc a nainstalování OS znova''. Je to celkem běžné, jakmile se systé neudrží a spadne, tak ti naskočí tahle smrt.
Upravil/a Flammy dne 10.11.2009
Víte co dělá PANDA v lese když hoří?
-
Hoří
ADMINISTRÁTOR SERVERU DUST2
|
|
|
|
nejsempanna |
Přidané 10.11.2009
|
Majitel
Příspěvek: 863
Založený: 27.12.2008
|
myslím že nejde o přetížení procesoru, ale nedostatek paměti RAM. před instalací ServicePacku1 když jsem ještě měl Visty, tak mi to taky dělalo. Naštěstí ta Záplata je opravdu k něčemu dobrá, vyladila mnohé neduhy Visty, protože ji vydali moc čerstvou. Doporučuji tento SP nainstalovat. Či upgradovat OS.
Visty ano, ale jen na zbytečně silný počítač pro OS.
Pokud však máš SP1, tak doporučuji formát C:\. Protože Visty si jej zaslouží pravidelně tak 2x/rok. Proto vždy pro Microsoft Error ať už XP,Vista,7 či jakýkoliv, tak se stihnou pořádně zasvinit registry. A než se s tím piplat přes software, uklízet a podobně, tak raději vyformátuji a nahodím během 40minut vše do původní podoby. Proto vždy doporučuji mít C:\ vždy jen pro OS. aby se nemuselo nic složitě zálohovat.
defragmentace? antivir scan? def-reg?: naco? formát je rychlejší a jistější.
|
|
|
|
Santa |
Přidané 10.11.2009
|
Vzorový spamer
|
Procesor čtyřjádro celkově 10 GHZ a RAM 4 GB nestačí? Tak to už pak nevim teda Jo zformátuju radši vše..
Áve já
|
|
|
|
wildak |
Přidané 10.11.2009
|
Lama
Příspěvek: 10
Založený: 27.08.2009
|
santo co to mas za prosesor ? 10Ghz ? jo myslis 4 jadro o taktu 2.5 ghz |
|
|
|
nejsempanna |
Přidané 10.11.2009
|
Majitel
|
s těma GHz z procesoru bych to nepřeháněl. Každé další jádro už nejede nikdy na 100%
Ale jak říkám, není to jen o výkonu. Můžeš si Vistu pustit třeba na motoru od traktoru, a že má sílu, a stejně ti to bude padat. ale když si ten motor rozebereš, uděláš generálku jednou za čas, vyčistíš. tak to poběží určitě
Buďto preventivně z nudy, nebo při podezdření na vir a podobném problému.
|
|
|
|
Santa |
Přidané 10.11.2009
|
Vzorový spamer
|
Ok, nechám se inspirovat a budu bojovat proti smrti
Áve já
|
|
|
|
Koblizek |
Přidané 10.11.2009
|
Aktivní čtenář
Příspěvek: 226
Založený: 31.05.2009
|
Santa napsal:
Ok, nechám se inspirovat a budu bojovat proti smrti
OK, budu bojovat v "Battle Against Death"
Inak kamose ta "blue death" postihla uz trikrat |
|
|
|
nejsempanna |
Přidané 10.11.2009
|
Majitel
|
mě kdysi podobný Blueascreen spouštěl Trojan.exe ale to už je historie, jelikož to bylo na Win98SE :-D
|
|
|
|
Santa |
Přidané 10.11.2009
|
Vzorový spamer
|
Tak to už je vážně historie Ale já teď budu přecházet na Win 7 tak uvidíme
Áve já
|
|
|
|
Black Hawk |
Přidané 10.11.2009
|
Čtenář
Příspěvek: 30
Založený: 26.07.2009
|
Santa napsal:
Tak to už je vážně historie Ale já teď budu přecházet na Win 7 tak uvidíme
taky asi prejdu
jinak na za dob 98cek nebyly jeste viry tak znamy...takze aplikace s nazvem trojan.exe je (byla) dost nenapadna |
|
|
|
Tox |
Přidané 11.11.2009
|
Věrný spisovatel
|
Když sem měl XP tak se mi to stávalo ale Visty mám už prez rok a šlapou bez nejmenších problémů a ještě sem reinstall nedělal
Jinak o rozdělení Hardisku sem přemýšlel ale nechal sem ho v celku na zálohování dat mám externí 2.5 Disk Imation 320GB takže pohoda
Jinak kdyź PC nemůže Format pomůže
------------------------
I .tØx' má své dny
|
|
|
|
nejsempanna |
Přidané 11.11.2009
|
Majitel
|
Win7 doporučuji! Je hezčí než Vista, má doladěno spousty vychytávek, které usnadňuje práci na PC (najděte si někde recenzi, je toho dost) A hlavně má zcela vychytanou spodní lištu, konečně nějaká revoluce.
Avšak komu se nelíbily Visty, protože je tam pár změn, třeba v Ovládacích panelech (byla tam možnost staré zobrazení/nové), tak v W7 jsou již nové zobrazení a třeba Malování je udělané podle Office 2007, takže těžce stravitelné! Ale člověk si zvykne, Kdo z vás si pamatuje přechod z 98 na XP, také byl těžký.
Doporučuji si pak pomocí externí aplikace změnit login screen. Protože je děsnej!
Abych neutekl od tématu, na Win7 jsem měl hned na začátku také jednou BlueScreen, a to proto, že jsem se mu snažil vnutit ovladače od zvukovky SoundBlaster Audigy 7.1, které byly dělány pod XP. Doporučuji, nedělat to!
|
|
|
|
remy10 |
Přidané 11.11.2009
|
Čtenář
Příspěvek: 34
Založený: 23.03.2009
|
tak ja muzu jedina potvrdit, to co zde NEJSEMPANNA avizoval, a to ze doporucuji prejit na win 7. nepada to, ma to mensi naroky na vykon nez Visty a lip vypadaj . Ale ve vsi podstate jsou Sedmicky jen vypilovany Visty. jedou na stejnym jadru v6.1 jako Visty a kluci z Microsoftu si precetli par for, udelali si pruzkum na co lidi nejvic u Vist nadavaj a to pak u Sedmicek zlepcili. Vysledek je kvalitni a stabilni system ktery asi v budoucnu nahradi XPčka.
ale k tematu - Modra smrt me potkavala na notasu s win XP po nejakym roce pouzivani. Nyni mam na PC win 7 Ulitimate x64bit a jeste predtim win Vista ulitamate x64bit a nikdy me modra smrt nepotkala.
Pokud chcete obcas preinstalovat windowsy nebo formatovat disk je dobre si rozdelit disk na dva oddily - jeden systemovy a druhy na data jako filmy,hry atd. ten systemovej si vzdy preinstalujete ci zformatujete dle libosti a data vam zustanou a pak vam Modra smrt nemusi desit.
P.S.: me se login screen nahodou libi strasne nerad si instaluju externi aplikace na upravu winu, jednou sem si zmenil XP tak aby vypadaly jako Visty a snizil jsem si tak vykon PC min o 10% :-( a pak se mi to strasne tezko davalo zpatky. ale tak zase je to asi vec nazoru a vkusu
Upravil/a remy10 dne 11.11.2009
STEAM OWNER
Posledni veta pred smrti: "Bacha na dlouhe je awo"
|
|
|
|
Tox |
Přidané 11.11.2009
|
Věrný spisovatel
|
Když už sme u toho kolik stojí Windows 7 a jaký typ by ste mi doporučili ? Jinak já sem s Vistama celkem zatím spokojen neměl sem s nima ani jeden problém. Podlě mě modrá obrzovka je tím že je nedostatek virtuální paměti čili RAM, procesor s tím nemá co dělat
------------------------
I .tØx' má své dny
|
|
|
|
vojtisek |
Přidané 11.11.2009
|
Aktivní čtenář
Příspěvek: 227
Založený: 06.03.2009
|
Tox napsal:
Když už sme u toho kolik stojí Windows 7 a jaký typ by ste mi doporučili ? Jinak já sem s Vistama celkem zatím spokojen neměl sem s nima ani jeden problém. Podlě mě modrá obrzovka je tím že je nedostatek virtuální paměti čili RAM, procesor s tím nemá co dělat tady si počti sám co od toho čekáš a tak.. :http://windows.microsoft.com/cs-CZ/windows7/products/home?os=winvista
|
|
|
|
nejsempanna |
Přidané 11.11.2009
|
Majitel
|
to TOX:
myslím že upgrade z Visty na win7 je levnější, pokud máš originálku. Ale nejsem si teď jistý.
Kolik stojí? stejně jako u Visty Microsoft myslel téměř na každého, a podle toho jak obohacený Windows chceš, tolik za něj zaplatíš. Myslím že je cena od 1300Kč(basic) až po 7500Kč(ultimate).
s těma Ramkama jak tvrdíš, jsem již psal výše
|
|
|
|
Tox |
Přidané 11.11.2009
|
Věrný spisovatel
|
Panno díky ale 7500 se mi za Windowsi dávat nechce ale asi se na to podívám Jinak jo mám originál Visty měl sem je už nainstalovaný na PC sestavě
------------------------
I .tØx' má své dny
|
|
|